Hét varkensvlees van de ambachtelijke slager

Waardvarken

Hét varkensvlees van de ambachtelijke slager

Waardvarken

Het Waardvarken wordt op een juiste wijze verzorgd en gevoerd, met het oog op het ‘dier en welzijn’. Dit heeft duidelijk effect op het dier en zijn omgeving, waardoor u deze zorgvuldige handelingen ook terug ziet en proeft in de smaak en structuur van het vlees.

neem contact op

Authentiek Hollands varkensvlees,

Kwaliteit dat u proeft

KDV-keurmerk

Het desbetreffende KDV, Keten Duurzaam Varkensvlees, keurmerk houdt het volgende in:

  • 100% van Nederlandse bodem.
  • Een onafhankelijk certificeringsbureau kijkt of de boer wel aan de KDV eisen voldoet en voeren dus controles uit.
  • Ze stellen eisen op het gebied van ‘dier en welzijn’, maar ook op het gebied van ‘milieu’.
  • Vlees met oog voor de toekomst.
  • Goed betaalbaar dankzij schaalvoordeel.

(H)eerlijk

Dankzij deze kenmerken heeft dit stukje varkensvlees een (h)eerlijke smaak die goed is voor u en voor uw toekomst. Het Waardvarken wordt op een juiste wijze verzorgd en gevoerd, met het oog op het ‘dier en welzijn’. Dit heeft duidelijk effect op het dier en zijn omgeving, waardoor u deze zorgvuldige handelingen ook terug ziet en proeft in de smaak en structuur van het vlees. Er zijn op dit moment ongeveer 300 boeren in Nederland die op deze wijze bijdragen aan duurzaam varkensvlees.

Piétrain-varken

Een groot deel van de varkens zijn het Piétrain-varken. Haar specifieke eigenschappen? Zwarte vlekken op zijn lijf, een stevige bouw, kleine rechte oortjes, een laag vetgehalte en toch dikke billen. Het Piétrain-varken staat bekend als een van de meest gespierde varkensrassen van de wereld. Dankzij onze Nederlandse boeren wordt dit varkensvlees een prachtig en bewust stukje vlees van Hollandse bodem, kortom een mooi stukje vlees van ons Waardvarken!